Få renoveret badeværelset

Få en komplet badeværelserenovering og slip for alle bekymringerne.

1. Planlægning

Der er en række overvejelser, du bør gøre dig, før du gå i gang med dit nye badeværelse. Du kan nemt ende med en upraktisk og dyr løsning. Der er også noget lovgivning, du skal tage højde for. Skriv ned hvad formålet er, med renoveringen af dit badeværelse. Er det blot en modernisering? Så kan du nøjes med udskiftning af sanitet og fliser. Eller er det en anderledes udnyttelse af pladsen, hvor du måske skal ud i udskiftning af rør og afløb? Det kan også være at badeværelset skal blive større eller placeres et helt andet sted i dit hjem. Med andre ord, er indretning nøgleordet i planlægningsfasen. Mere plads? Badekar? Plads til to? Opbevaringsmuligheder?

Uanset hvad, så skal der god planlægning til, for at minimere omkostningerne og spare tid. Badeværelset er nemlig det dyreste rum at renovere grundet materialevalget og kompleksiteten.

2. Budget

Hvor mange penge har du at gøre godt med, er det næste spørgsmål. Det er vigtigt at du sørger for at have lidt luft i budgettet til uforudsete omkostninger (gerne 10-15 % af det samlede budget). Dine ønsker til dit nye badeværelse, skal være realistiske i forhold til økonomien. Så spørg evt. dig selv hvad du kan gå på kompromis med, hvis renoveringen bliver for dyr. Du kan måske spare penge ved at vælge en anden type fliser eller sanitet.

3. Materialevalg

Indretning og stil, to vigtige ord du skal have med i din planlægning. Det er nok her du vil bruge det meste af din tid, på at finde de helt rette materialer for dig. Materialevalg har selvfølgelig en stor betydning for prisen på dit nye badeværelse, men har ligeså stor en betydning for din tilfredshed med det færdige badeværelse. F.eks. er det noget dyrere med fliser i marmor end almindelige fliser. Det samme vil gælde for valg af kvaliteten af dine badeværelsesmøbler (massivt træ vs. eller spånplader) og designet på toilet, armatur osv..

Men materialevalg handler ikke kun om hvad der ser godt ud, du er også nødsaget til at tænke over vedligeholdelse og rengøringen. Marmorfliser er eksempelvis sarte at rengøre og kan ikke tåle stærke rengøringsmidler. Du kan læse mere om flisevalg og vedligeholdelse her.
Indretning ved brug af pyntegenstande, er også et element der skal tænkes ind i dit budget. Få inspiration til praktisk dekoration her.

4. Lovgivningen

Ifølge loven er det et krav, at meget af det arbejde, der skal laves på dit nye badeværelse, skal laves af en autoriseret installatør. Dvs. en autoriseret VVS-installatør udfører de faste dele af vvs-installationer, en autoriseret elinstallatør skal udføre de faste dele af elinstallationerne, og en autoriseret kloakmester skal tage sig af næsten alt kloakarbejdet. Det skaber også sikkerhed for dig

Det kan hurtig ende med at koste dig mange flere penge, hvis du selv får lavet en forkert konstruktion, og din forsikring vil sandsynligvis ikke dække hvis der opstår skader på dit badeværelse.

5. Skal du have en byggetilladelse?

Hvis du bor i et enfamilieshus

Nej, hvis du:

  • Skal ombygge et eksisterende badeværelse
  • Etablere et nyt badeværelse i et rum, der allerede er registreret som boligareal

Ja, hvis du:

  • Opfører et nyt badeværelse i et uudnyttet kælder- eller loftrum
  • Opfører et nyt badeværelse som tilbygning, da det nemlig betragtes som en udvidelse af boligarealet

Hvis du bor i lejlighed

Start med at tjekke med kommunen om din badeværelsesrenovering kræver byggetilladelse. Bor du i en andelsboligforening eller en ejerforening, kan du også spørge bestyrelsen, som ofte vil kunne svare på om renoveringen kræver byggetilladelse. Uanset hvad, så er det altid en god idé at informere bestyrelsen om, at du renoverer dit badeværelse.

Nej, hvis du:

  • Renoverer uden at komme i berøring med ventilation eller rørføring af de fælles vand- og afløbsinstallationer
  • Flytter håndvask og udskifter flisebeklædning på væggene

Ja, hvis du:

  • flytter vægge, udvider badeværelset, eller etabler et nyt badeværelse
  • Flytter et badekar eller et toilet, således at der kommer ændringer i afløbsinstallationerne
Skriv til os
close slider