Glasmosaik

Mosaik har været brugt i tusindvis af år, både til praktiske og æstetiske formål. Der er i dag utallige af muligheder når du skal vælge mosaik fliser til dit badeværelse. Udviklingen indenfor denne flise typer har været enorm indenfor de senere år, hvilket har gjort netop mosaikflisen hot igen.

Den kendte 5×5 cm mosaik flise står ikke længere alene, der er nemlig kommet et hav af nye mønstre, størrelser, stilarter og materialer at vælge imellem. Dette giver dig muligheden for at skabe et unikt og individuelt badeværelse

Form og farver

En af de materialer mange falder for er glasmosaik. Du kan få den både med en blank og mat overflade og i rigtig mange farver og farvemix. Formerne er også mange: sekskantede, ovale, runde, kvadratiske og rektangulære. Der er også i den senere tid kommet mange nye overflader som knust glas, metal og glimmer samt marmorlook.

De mange forskellige farver, kombinationer og former, gør at du kan skabe et flot og unikt spil i mønsteret.

DOMES 244 TWEED glasmosaik fra SICIS

Vær opmærksom nå

Vælger du selv at sætte glasmosaikker op på væggen, skal du være meget omhyggelig med den fuge, der er mellem to måtter af mosaikker. Det er nemlig vigtigt at fugen her har samme størrelse som de andre fuger, ellers kommer det til at blive tydeligt hvor skillelinjerne mellem måtterne går. En anden ting du skal være opmærksom på, er hvis fliserne bliver for store, så risikerer de at knække.

Du skal også tage stilling til, hvilken farve eller tone din mosaik skal have. Mørke farver kan skabe en følelse af eksklusivitet, mens lyse farver skaber et meget let udtryk. Vælg det der passer bedst til dit hjem og din personlighed. Du kan selvfølgelig også vælge at blande forskellige udtryk ved f.eks. at vælge mosaik i lyse farver til væggene og mørkere farver til gulvet (eller omvendt).

Rengøring

Glasmosaik er nem at tørre af med vand og tåler de fleste rengøringsmidler. Det er dog vigtigt at være afklaret med, at klare farver kan være lidt vanskelige at holde, fordi de ikke camouflerer kalk på samme måde som en mat eller en changerende flise gør. For at undgå striber på blankpoleret mosaik kan du bruge et mildt opvaskemiddel.

Besøg os for mere inspiration

Har du brug for yderligere tips til valg af glasmosaik, så kom ind og besøg vores showroom

COVID-19

VI HOLDER ÅBENT SOM NORMALT.
MAN - FRE: 9:30 – 18
LØR: 10:00 – 15:00
SØN: 10:00 – 14:00
VI FØLGER REGERINGENS ANBEFALINGER OG GØR EN STOR INDSATS FOR AT PASSE PÅ.
VI HAR HÅNDSPRIT I VORES SHOWROOM - SOM VI OPFORDRER FOLK TIL AT BENYTTE.