Et “københavnerbadeværelse” er en betegnelse, der bruges om et meget lille badeværelse. Typisk er de at finde i gamle ejendomme i centrum af København. Det kan være, du i dag bor i en lejlighed, hvor der blot er et toilet og intet bad, eller hvor der i denne er skråvægge og skæve gulve. Fælles for københavnerbadeværelser er, at de alle er unikke. Spørgsmålet er, hvordan man kan indrette sådan et rum, uden at man føler sig klemt?

Den gode idé

Umiddelbart kan et lille badeværelse med trange forhold tænkes at give for lidt plads til kreativitet. Men ved andet øjekast viser det sig ikke at være tilfældet. Vi vil nok gå så langt som at sige, at det er nemmere at designe et lille badeværelse end et stort.

Årsagen til dette er ret simpel. I et stort badeværelse har du masser af plads, og når først brusenichen eller badekarret samt toilettet er på plads indretningsmæssigt, skal du overveje, hvordan du skal bruge den resterende plads, og det er alt andet end en triviel opgave.

Med mindre plads i badeværelset skal du koncentrere dig om de vigtigste elementer og deres placering: Hvordan kan jeg rumme håndvask, toilet og bruser bedst muligt? Ved besvarelsen af dette spørgsmål falder alt andet normalt på plads. Badeværelset er – ligesom køkkenet – primært et værksted, hvor vi udfører rutinemæssige, daglige aktiviteter. Først og fremmest skal badeværelset fungere – præcis ligesom køkkenet.

Tips til indretning

Forstør med spejle og glas
Brug glas i stedet for almindelige gipsvægge eller stof, hvor det er muligt. Det er overordnet et godt trick, da glasset får et rum til at synes større, end det er. Det samme gælder for spejle, som er en detalje, der også har en forstørrende effekt.

En lille håndvask
En håndvask optager utroligt meget plads i et lille rum, men heldigvis findes der ekstra små håndvaske. Det ideelle er at placere den i et hjørne, hvorved du anvender noget plads, som ellers ville gå til spilde.


Lille kompakt håndvask: Integreret afløb samt hylde til opbevaring – fra Copenhagen Bath.

Et væghængt toilet
En elegant og praktisk toiletløsning er et væghængt toilet. Det gør det nemt at rengøre gulvet, da du slipper for krinkelkrogene, og samtidig ser det luftigere ud, da det i sig selv er et mindre element.

Klap brusenichen sammen
Du er i bad i ca. 15 min. om dagen, så at reservere op til 1m2 i et lille rum er spild af plads. Du kan i dag få smarte brusevægge i glas, der enten kan ”foldes” mod væggen, eller døre, der kan dreje 180 grader, hvilket betyder, at du kan svinge glasdøren ind til væggen, når brusenichen ikke er i brug.


Den innovative brusevæg: OpenSpace bruseren der forstørrer badeværelset, er fra Duravit.

De rigtige fliser
Ganske få københavnerbadeværelser har et vindue. Lys får rum til at virke større, og har du ikke et vindue, er det ekstra vigtigt at vælge de rigtige fliser – fliser, som bl.a. kan reflektere lyset. Her vil glaserede fliser være en god idé, da de hjælper med at fordele lyset i rummet. Du kan læse meget mere om fliser her.

Vi kan hjælpe dig

Hos Banio har vi mange års erfaring med ombygning af små toiletter til lækre badeværelser, som både er moderne og funktionelle. Vil du realisere din drøm om et nyt badeværelse til en fordelagtig pris, så kontakt os på tlf. 3630 4362, eller book et gratis rådgivningsmøde med en af vores eksperter her

Seneste Banio News

Få et personligt badeværelse

Få et personligt badeværelse

Et badeværelse skal være rent og signalere velvære. Men det må også gerne have et personligt udtryk og afspejle dig og din stil. Og hvordan gør du så det? Jo, der er mange muligheder for, hvordan du kan indrette dit badeværelse. Vi giver dig her nogle gode råd og...

5 gode tips til at vælge de rigtige fliser til dit badeværelse

5 gode tips til at vælge de rigtige fliser til dit badeværelse

Få professionel rådgivning Forbered dig inden du beslutter dig for, hvilke fliser du skal vælge. Det kan være en god ide at lade en indretningsarkitekt eller flisekyndig fagmand se dit badeværelse, eventuelt blot ved at sende ham billeder af dit badeværelse. Han kan...

Badekarret er på vej tilbage til danskernes hjem!

Badekarret er på vej tilbage til danskernes hjem!

Det er ikke så ofte man støder på badekarret i danske hjem. Siden oliekrisen i 70’erne blev badekarret erstattet af brusenichen, både for at spare vand og el. Krisen er nu for længst slut og vores hverdag er blevet mere travl og stresset. Så det korte bad under...

COVID-19

VI HOLDER ÅBENT SOM NORMALT.
MAN - FRE: 9:30 – 18
LØR: 10:00 – 15:00
SØN: 10:00 – 14:00
VI FØLGER REGERINGENS ANBEFALINGER OG GØR EN STOR INDSATS FOR AT PASSE PÅ.
VI HAR HÅNDSPRIT I VORES SHOWROOM - SOM VI OPFORDRER FOLK TIL AT BENYTTE.