Det er ikke så ofte man støder på badekarret i danske hjem. Siden oliekrisen i 70’erne blev badekarret erstattet af brusenichen, både for at spare vand og el. Krisen er nu for længst slut og vores hverdag er blevet mere travl og stresset. Så det korte bad under brusenichen har været danskernes foretrukne metode at rengøre sig på. Men er det nu en god idé?

Hvad er godt for huden?

Ifølge Jørgen Serup, Professor i dermatologi, er det langt sundere for huden at ligge i badekar med varmt vand i 15 min. et par gange om ugen end at tage et kort brusebad hver dag. Årsagen skal findes i at huden får en kemifri renselse og har dermed ikke brug for sæbe. De døde hudceller (som faktisk gør at vi begynder at lugte) bliver nemt fjernet ved at gnide huden i karet efter at de har fået lov til at svulme op så de nemt falder af.

På gensyn med badekarret!

Hos Banio han man de sidste 10 til 15 år oplevet en stigning i salget af badekar. Midt i vores travle hverdag har vi brug for lidt selvforkælelse og luksus, og hvad kan være mere afstressende end et varmt karbad?  Det kræver heller ikke længere meget plads at have et badekar, man kan faktisk nøjes med at bad på kun 8 mfor at kunne have et badekar. I dag kan du få badekar helt ned til 120 cm i længden hvor normalen før var 170 cm.

Lækkert design, skulpturelt element og gadgets

Et badekar er ikke længere bare et kar med vand i. De fleste i dag vælger et badekar for at opleve velvære og selvforkælelse. Udover selve komforten, så er formen af badekarret som et designelement i badeværelset en prioritering. Andre ønsker måske at streame musik fra smartphonen igennem de skjulte højtalere eller have en spaoplevelse med undervandsbelysning. Nogen vil have en enkel minimalistisk badekar og andre vil have et fritstående kar med løvefødder i messing.

Før du køber et badekar

Du skal nok overveje en ting eller to før du kaster dig ud i at købe dit drømmebadekar:

Badeværelsets størrelse er ret afgørende for hvilken størrelse badekar du skal have. Det gælder også om du skal have det ind i den eksisterende indretning eller om du vælger at ombygge hele badeværelset.

Ved et stort badeværelse er mulighederne mange. Du kan eks. placere badekarret midt i rummet for at skabe blikfang og give et eksklusivt udtryk. Du kan også bedre frit vælge formen af selve badekarret. Skal det være kvadratisk, oval, nedsænket, indbygget? Ja det er kun fantasien der sætter grænser.

Har du derimod et lille badeværelse, kan det være en fordel at vælge et badekar på fødder, som gør det lettere i udtrykket og vil give en fornemmelse af et større rum.

Du kan få badeværelser i mange stil og designs, så du skal også tage stilling til hvad der passer bedst til dig. Er du til løvefødder og romantik eller kan du bedre lide den moderne minimalistiske stil? Mulighederne er mange fra den ene ende af skalaen til den anden.

Og en sidste ting der er vigtig at overveje, er hvilke funktioner dit nye badekar skal have. Spa-funktion til hverdagens luksus, streaming af musik eller skal der være plads til at børnene kan plaske rundt.

Der er ikke rigtige og forkerte beslutninger, det vigtigste er at du vælger det der giver dig en bedre oplevelse i hverdagen.

Behov for at blive inspireret?

Her har du 3 badekar du kan blive inspireret af, og som Banio forhandler:


Konsekvent harmonisk: Badekarret fra Duravit, afspejler formen fra bowlen og har en overraskende blød følelse. Materialet DuraSolid® giver mulighed for en utrolig tynd karkant og stort basin indvendig. Den ovale form er altid imponerende – uanset om du vælger fritstående, back-to-wall eller hjørneversionen

 


Søndagshygge med familien: Tromsø badekarret fra Copenhagen Bath er helt rundt og med en diameter på 135 cm er der plads til, at flere kan nyde at være i Tromsø samtidigt. Tromsø er til dig, der ønsker plads og til jer, der gerne vil dele – en gang imellem. Smukt afrundede og behagelige kanter afslutter det unikke design. Tromsø er fremstillet i mat massiv Acovi komposit, der er porefrit og derfor ikke modtageligt for smuds.

 


En rejse tilbage i tiden: Ritz Slipper Bath fra Imperial Bathrooms er et støbejernsbadekar som tager dig tilbage til en svunden tidsalder. Den leveres malet i grå primer så du selv kan sætte din præg og male den i den farve der matcher dit badeværelse. Fødderne kan fås i 4 forskellige farver og karet indvendigt har en glat hvid overflade. Den kan fås i 154 cm eller 170 cm og du kan både bruge traditionelle vandhaner, vægmonterede vandhaner eller gulvhane.

Seneste Banio News

Få et personligt badeværelse

Få et personligt badeværelse

Et badeværelse skal være rent og signalere velvære. Men det må også gerne have et personligt udtryk og afspejle dig og din stil. Og hvordan gør du så det? Jo, der er mange muligheder for, hvordan du kan indrette dit badeværelse. Vi giver dig her nogle gode råd og...

Et lille københavnerbadeværelse – tænk stort i et lille rum

Et lille københavnerbadeværelse – tænk stort i et lille rum

Et “københavnerbadeværelse” er en betegnelse, der bruges om et meget lille badeværelse. Typisk er de at finde i gamle ejendomme i centrum af København. Det kan være, du i dag bor i en lejlighed, hvor der blot er et toilet og intet bad, eller hvor der i denne er...

5 gode tips til at vælge de rigtige fliser til dit badeværelse

5 gode tips til at vælge de rigtige fliser til dit badeværelse

Få professionel rådgivning Forbered dig inden du beslutter dig for, hvilke fliser du skal vælge. Det kan være en god ide at lade en indretningsarkitekt eller flisekyndig fagmand se dit badeværelse, eventuelt blot ved at sende ham billeder af dit badeværelse. Han kan...

COVID-19

VI HOLDER ÅBENT SOM NORMALT.
MAN - FRE: 9:30 – 18
LØR: 10:00 – 15:00
SØN: 10:00 – 14:00
VI FØLGER REGERINGENS ANBEFALINGER OG GØR EN STOR INDSATS FOR AT PASSE PÅ.
VI HAR HÅNDSPRIT I VORES SHOWROOM - SOM VI OPFORDRER FOLK TIL AT BENYTTE.