Få professionel rådgivning

Forbered dig inden du beslutter dig for, hvilke fliser du skal vælge. Det kan være en god ide at lade en indretningsarkitekt eller flisekyndig fagmand se dit badeværelse, eventuelt blot ved at sende ham billeder af dit badeværelse. Han kan ofte se de muligheder du slet ikke havde skænket en tanke.

Hvor store skal fliserne være?

Hvad skal størrelsen på dine nye fliser være? Her er der flere vigtige ting du skal overvejelse:

  • Rummets størrelse
  • Formen på rummet; er det kvadratisk? Er der mange skæve vinkler?
  • Nuværende indretning; hvor står toilettet og skabene?

De fleste vil gå efter små fliser til små rum og store fliser til store rum. Men det behøver ikke altid være sådan. Du skal nemlig være opmærksom på, at gulve med store fliser kan opleves mere glat pga. af de store flader. Du kan sagtens bruge store fliser til et lille badeværelse, men du skal huske at antallet af fliser skal ”gå op”, således at du ikke ender med at de alligevel skal tilskæres så meget at de ender som små fliser.

Hvad med flisernes farver og mønstre?

Hvis du er glad for farver, anbefaler vi at du bruger dem i brusekabinen eller på andre mindre overflader. Du kan nemlig hurtigt blive træt af at vågne op til de skrigende gule og røde pangfarvede fliser. Du kan altid få afløb for din farveglæde igennem et farverigt badeforhæng, sæbeskål eller bademåtten. Så vælg altid fliserne i afdæmpede farver.

Et godt alternativ til farvede fliser kan være, dekorerede fliser. Fliser med et rustikt look eller fliser med blomsterdekoration, kan virkelig løfte hele badeoplevelsen. Men også her skal du grundigt overveje om du kan leve med de samme mønstre i mange år frem.

Kan du bare ikke undvære mønstre, så overvej om ikke dekorationsmaling, eller blomstret tapet er vejen frem. Her fanger bordet nemlig ikke på samme måde da det nemt kan fjernes, hvis du bliver træt af det.

Ram din stil, men husk kontrasterne

Er du minimalist, så skal du vælge rektangulære og enkle sten. Er du mere til den romantiske stil, så skal du gå efter fliser med tekstur.

Men husk nu også kontrasterne i resten af badeværelset. Dit armatur, toilettet og håndvasken skal passe komplementere fliserne. Blanke fliser går til skinnende armaturer. Mens et armatur i børstet stålpasser med fliser med en mat overflade.

Rengøring og vedligeholdelse

Hvis du vil slippe for den store rengøring og vedligeholdelse, bør du vælge lyse fliser. Mørke fliser kræver nemlig mere rengøring, ikke fordi de bliver mere beskidte, men fordi skidtet ses meget tydeligere på mørke fliser. Kalk sidder langt mere synligt på mørke fliser, som så oftere kræver knofedt.

Keramiske fliser er også nemmere at holde end naturfliser, da naturfliser ikke har samme fedtafvisende egenskaber, som mange kunstige fliser har.


Farverigt og alligevel stilfuldt: Her er valgt en Dwell Turquoise flise i rummet og en Dwell Turquoise Mosaico i selve brusenichen – begge fra Atlas Concorde.

 


Store fliser: kæmpe fliser kan fås op til 160×320 cm og fungere som vægbeklædning. Her er der valgt en italiensk flise fra Fondovalle. Flisen i marmor-look hedder INFINITO 2.0 og er i farven Calacatta White.

 


Lille og mønstret: et patchwork mønster i sort og hvid. Fliserne er fra Sant’Agostino og størrelsen 20×20 cm.

Seneste Banio News

Få et personligt badeværelse

Få et personligt badeværelse

Et badeværelse skal være rent og signalere velvære. Men det må også gerne have et personligt udtryk og afspejle dig og din stil. Og hvordan gør du så det? Jo, der er mange muligheder for, hvordan du kan indrette dit badeværelse. Vi giver dig her nogle gode råd og...

Et lille københavnerbadeværelse – tænk stort i et lille rum

Et lille københavnerbadeværelse – tænk stort i et lille rum

Et “københavnerbadeværelse” er en betegnelse, der bruges om et meget lille badeværelse. Typisk er de at finde i gamle ejendomme i centrum af København. Det kan være, du i dag bor i en lejlighed, hvor der blot er et toilet og intet bad, eller hvor der i denne er...

Badekarret er på vej tilbage til danskernes hjem!

Badekarret er på vej tilbage til danskernes hjem!

Det er ikke så ofte man støder på badekarret i danske hjem. Siden oliekrisen i 70’erne blev badekarret erstattet af brusenichen, både for at spare vand og el. Krisen er nu for længst slut og vores hverdag er blevet mere travl og stresset. Så det korte bad under...

COVID-19

VI HOLDER ÅBENT SOM NORMALT.
MAN - FRE: 9:30 – 18
LØR: 10:00 – 15:00
SØN: 10:00 – 14:00
VI FØLGER REGERINGENS ANBEFALINGER OG GØR EN STOR INDSATS FOR AT PASSE PÅ.
VI HAR HÅNDSPRIT I VORES SHOWROOM - SOM VI OPFORDRER FOLK TIL AT BENYTTE.